top of page

INTERESSE?

Wie bij de politie wil werken, moet sowieso een reeks kennistesten, psychologische en fysische proeven doorlopen. Dat gebeurt in Brussel, georganiseerd door Jobpol, de dienst Rekrutering en Selectie van de geïntegreerde politie. De Lokale en Federale Politie slaan voor rekrutering immers al jaren de handen in mekaar. Via Jobpol kies je zelf op welk moment je de testen aflegt. Goed nieuws: de doorlooptijd is korter dan vroeger. 

 

Wie slaagt voor de algemene selectieproeven, komt in een wervingsreserve terecht. Je krijgt vervolgens meteen de kans om te solliciteren bij een lokale zone of federale dienst naar keuze, afhankelijk van de openstaande vacatures. Ben je geslaagd voor deze laatste selectietest? Dan mag je de basisopleiding aanvatten in een politieschool naar keuze. Je weet dus al in welke functie én zone  je na je opleiding zal terechtkomen. Ook dat is nieuw!

 

Als je de opleiding succesvol afgerond hebt, kan je dus meteen aan de slag in de zone of dienst waar je gesolliciteerd hebt en waar je al voor je studies aan de politieschool een functie toegewezen kreeg.

 

Als grootste zone in de provincie West-Vlaanderen, is de Brugse Politie meestal op zoek naar nieuwe inspecteurs voor diverse functies.  Hou dus zeker deze rekruteringswebsite, onze algemene website en jobpol in de gaten, en schrijf je in voor de selectieproeven! Volg ons ook op onze sociale media...

bottom of page